Zebragroep

Welkom op de klassensite van de Zebra's!

 

Op deze site is veel informatie te vinden over het schooljaar 2017-2018: denk aan activiteiten, belangrijke mededelingen, foto's en leuke tips!

 

Op maandag,  dinsdag, donderdag en vrijdag werkt juffrouw Esther in de groep. Op vrijdag werkt juffrouw Nettie in de groep. Wij zijn te bereiken op: estherintveld@jozefrijen.nl en nettie@jozefrijen.nl

 

 

 

 

BERICHTEN

20 apr 2018 - verkeersactie
Preview foto Jippie!!

 

we hebben een gouden bal gewonnen.

In de verkeersweek is het gelukt om gemiddeld 85% op de juiste manier naar school te komen. Als beloning hebben we een gouden bal hiervoor gewonnen. Tijdens de koningsspelen hebben we deze gekregen en die ligt nu in de klas te glimmen


17 apr 2018 - ANWB Streetwise
Op 17 april kwam ANWB Streetwise in alle groepen van onze school een leuke verkeersactiviteit verzorgen! Dus ook bij de Zebra’s!

 

We leerden erg veel over alle verkeersregeltjes: hoe moeten we oversteken, wie moet er allemaal in een kinderzitje, aan welke kant van de weg moet je rijden en hoe werkt een stoplicht precies?

 

We leerden nog een versje dat je goed kunt onthouden als je moet oversteken:

 

links en rechts en links gekeken?

dan pas mag je oversteken!

 

Omdat we allemaal zo goed ons best hebben gedaan, heeft iedereen een echt verkeersdiploma verdiend! Op de website van de ANWB kun je een foto van onze groep zien.


06 apr 2018 - workshop Evelien thema museum
We hebben vandaag les gehad van een echte kunstenaar. Evelien heeft ons uitgelegd hoe ze haar eigen werkstukken maakt en hoe je zelf ook een echt schilderij kan maken.

Na het oefenen met mengen mochten we zelf eerst aan de slag met het maken van een schets.

Daarna eerst de achtergrond verven...

 

daarna was de tijd van de workshop om. In de klas gaan we onze kunstwerken dus nog verder afmaken in de komende weken.


19 mrt 2018 - Pasen in de Zebragroep
Op maandagochtend 12 maart kwam juf Antoinette van de kerk het verhaal van Palmpasen voorlezen. Wat kon ze dat goed! Een half uur lang hebben de Zebra's geluisterd naar het verhaal van Jezus in Jeruzalem. Hoe hij de stad binnen kwam met alle palmtakken, hoe hij gevangen werd en hoe hij aan het kruis werd gehangen. Ook vertelde Juf Antoinette dat hij in het graf werd gelegd en even later juist weer verdwenen bleek uit het graf. Erg interessant natuurlijk!

 

We hebben met juf Antoinette afgesproken dat we met de Zebra's en alle andere kleuters naar de kerk gaan op woensdag 21 maart. We zorgen dan dat we een liedje hebben geoefend en twee palmpaasstokken hebben geknutseld. Hier een paar foto's van het spannende voorleesmoment!

 

 

  

 

 

 

 

 

 


01 mrt 2018 - IJsproject
Omdat het deze week nog zo koud was buiten, hebben de Zebra's even een pas op de plaats gezet en zijn we nog even niet aan het thema lente begonnen. We hebben nog even een extra weekje doorgekletst over het koude weer, ijs, (be)vriezen, smelten en schaatsen. We hebben ook met de hele klas ijs gemaakt: elke nacht hebben we in de schuur op de speelplaats ijsbekers, maar ook gesmolten water gezet. Dat was koud en lekker glibberen! Maar we weten nu wel écht alles over ijs: wanneer bevriest het en wanneer smelt het weer?

09 feb 2018 - carnaval
We hebben vrijdagochtend 9 februari heel gezellig carnaval gevierd op school.

 

na een optreden van Ad en Aaf zijn we geschminkt zodat we er helemaal tegenaan konden.

 

Na wat lekkers en even buitenspelen hebben we in de grote gynzaal nog spelletjes gespeeld en toen was het al tijd om ons klaar te maken voor de spetterende optocht.

 

Die was extra lang omdat er een straat afgesloten was :)

 

voor iedereen een fijne vakantie en graag weer tot dinsdag 20 februari!!


04 dec 2017 - Sint op school!
Maandag 4 december kwam Sint bij ons op school! Wat was dat een supergezellige dag! 's Morgens hebben we Sint eerst met z'n allen ontvangen op het schoolplein. Hij kwam op school aan in een echte brandweerauto. Samen hebben we met alle kinderen van de hele school nog gezongen.

 

Later mochten alle kleuters bij Sint in de speelzaal komen en hebben we de teletijdmachine van Bouwpiet gezien. Hij deed het écht! Daardoor stonden de cadeautjes op tijd bij ons in de klas. Bedankt Sint en Pieten voor deze leuke dag!

 


27 nov 2017 - Strooipieten in de klas!
Dinsdag 21 november stonden er zomaar ineens drie Strooipieten in de Zebragroep! Was dát even een verrassing! Ze kwamen vertellen dat ze het zó vreselijk druk hebben, dat ze geen tijd hebben om met Sint naar school te komen. Nou, dat vonden we natuurlijk niet zo leuk! Samen bedachten we toen dat we een tijdmachine kunnen bouwen, zodat de Pietjes véél sneller kunnen werken. Nou, dat is een goed idee! We krijgen de opdracht om tijdmachines te ontwerpen, die we dinsdag 28 november in onze schoen mogen stoppen. Een van de Pieten komt dan 's avonds, als het donker is, de tekeningen ophalen! En wie weet de schoentjes vullen

23 nov 2017 - Pepernotenspel
Nu Sint weer in het land is, zijn we weer volop bezig met alles wat met deze lieve Heiligman te maken heeft. Zo spelen we het pepernotenspel: ieder kind krijgt vijf gekleurde pepernoten. Tegelijkertijd gooien twee kinderen met hun vijf pepernoten en tellen hoeveel gekleurde pepernoten ze gegooid hebben (een kant is gekleurd, de andere kleur is niet gekleurd). Wie heeft de meeste pepernoten gegooid? Dat kind heeft een pepernoot gewonnen! (Eentje die je wél mag opeten). Is het gelijkspel? Dan moeten allebei de kinderen een pepernoot inleveren.

 

Wie heeft er als eerste tien pepernoten gewonnen?

 

 

 


15 nov 2017 - Workshop Zebra's
Juffrouw Jeanine verzorgde de leuke opening voor de feestweek van meneer Cor, maar ze komt deze week óók nog eens in alle groepen een workshop verzorgen. Ook de Zebra's waren aan de beurt! In de fotomap kun je verschillende foto's zien van deze leuke dansworkshop, waarvan wij onze einddans zullen laten zien aan meneer Cor op vrijdag! Dat wordt spannend, want we gaan dan écht optreden!

 

 


15 nov 2017 - Opening feestweek meneer Cor
Zoals jullie weten is het deze week bij ons op school feestweek! We vieren de 65e verjaardag van meneer Cor en ook meteen een beetje zijn afscheid van onze school. De hele week zijn er allerlei leuke dingen en is de school mooi versierd door onze zelfgemaakte slingers! Maandag 13 november werd de feestweek geopend met een leuke voorstelling in de grote gymzaal, samen met alle kinderen en alle juffen en meesters van de hele school! Dat was gezellig! In het fotoalbum zie je nog meer foto's van deze leuke opening

 


10 nov 2017 - herfstwandeling zebra's
We zijn gezellig naar het bos geweest waarbij we hebben kunnen rennen, klimmen en met takken sjouwen!

maar we hebben ook erg veel paddenstoelen gezien, zelfs een hele mooie rood met witte stippen.

regen hebben we  bijna niet gevoeld en ook de kou viel gelukkig mee.

papa's en mama's heel erg bedankt voor het rijden, superfijn dat we naar het bos toe mochten!


07 sep 2017 - Thema Winkel
We zijn begonnen met het nieuwe thema winkel. En dat is te zien! We hebben een echte winkel gebouwd in de huishoek waar de kinderen écht kunnen winkelen. Ook zijn de oudste kleuters boodschappentassen aan het maken met logo's van bekende winkels.