Groep 3B

Welkom in groep 3B!

 

Op deze pagina vindt u onder andere de agenda van de klas, berichten en foto's van activiteiten op school.

De leerkrachten van groep 3B zijn:

 

Juffrouw Sabine de Swart (maandag om de week, woensdag om de week, donderdag en vrijdag) sabinedeswart@jozefrijen.nl

Juffrouw Adriëlla Roest (maandag om de week, dinsdag, woensdag om de week)

adriellaroest@jozefrijen.nl

 

Groetjes juf Sabine en juf Adriëlla

BERICHTEN

29 sep 2017 - Bezoek bibliotheek
Preview foto Donderdag 21 september mochten we op bezoek bij de bibliotheek. We mochten meteen gezellig bij de leesstoel komen zitten. Daar hebben we gepraat over wat de kinderen al wisten over de bibliotheek en wat je er allemaal kunt vinden. Veel kinderen waren al eens in de bieb geweest en wisten al veel te vertellen. Daarna hebben we verschillende soorten boeken gezien. En waar kun je die boeken nu allemaal vinden. Om daar achter te komen, hebben we een rondleiding gekregen.

Boeken mag je lenen, maar hoe doe je dat nu? Dit hebben we zelf mogen ervaren, want een aantal kinderen mochten boeken lenen en inleveren bij de computer. We deden nog een spel (ren je rot), waarbij allerlei vragen werden gesteld over de informatie die we deze ochtend hadden gekregen. Van het spel werden we moe, want (voor 1 keer) mochten we rennen in de bieb. De ochtend werd daarom ook afgesloten met het voorlezen van een verhaal.


12 sep 2017 - De eerste 2 weken in groep 3B
De eerste 2 weken zitten er al weer op voor dit schooljaar. Wat hebben we in deze afgelopen twee weken allemaal gedaan? We zijn de eerste dag gestart met een kennismaking. Een kennismaking met elkaar en de juffen, maar ook met de vakken lezen, rekenen, schrijven, biologie, verkeer enz....

In groep 3 werken we met de methode veilig leren lezen. Hierbij leert ZOEM de bij ons alle letters. Tijdens deze lessen werken we in verschillende kernen. Bij elke kern starten we met een verhaal. We hebben afgelopen weken kennisgemaakt met de hoofdpersonen in deze verhalen. Opa, Kim, Sim en Gekkie de geit. Zij wonen aan een plein dat het Puddingboomplein heet. Hier staat een grote boom waar Opa vaak verhalen gaat vertellen aan Kim en Sim. Elke kern is er een nieuw verhaal.

In het fotoalbum zijn wat foto's te vinden van de afgelopen twee weken.