Groep 3B

Welkom in groep 3B!

 

Op deze pagina vindt u onder andere de agenda van de klas, berichten en foto's van activiteiten op school.

De leerkrachten van groep 3B zijn:

 

Juffrouw Sabine de Swart (maandag om de week, woensdag om de week, donderdag en vrijdag) sabinedeswart@jozefrijen.nl

Juffrouw Adriëlla Roest (maandag om de week, dinsdag, woensdag om de week)

adriellaroest@jozefrijen.nl

 

Groetjes juf Sabine en juf Adriëlla

BERICHTEN

09 feb 2018 - Carnaval in groep 3B
Preview foto 9 februari 8:30 uur. Carnaval in groep 3B gaat van start.

Bijna onherkenbaar kwamen de kinderen binnen. Om even goed te bekijken hoe iedereen verkleed was, mocht iedereen even op tafel gaan staan, zodat we het goed konden zien. Daarna barstte het feestje los. Eerst mochten we lekker gaan genieten van een zelf versierde eierkoek of wafel. Daarna was er gelegenheid om te laten schminken. Even een frisse neus halen buiten en dan spelletjes spelen in de gymzaal. Als laatste mochten we gaan kijken naar het meeleeftheater van Ad Wringersgat en Aaf Alaaf. En toen was het tijd om ons klaar te maken voor de optocht. We hebben "ut dak eraf getrommeld" onder de optocht. Het was erg koud, maar door te blijven trommelen kregen we het toch nog een beetje warm. Na de optocht kon de welverdiende vakantie beginnen. Fijne vakantie iedereen. ALAAF!!!


04 dec 2017 - Sint en zijn Pieten op bezoek
Preview foto Vandaag kregen we hoog bezoek. Sinterklaas en zijn Pieten bezochten vandaag onze school. Nadat Sinterklaas in een brandweerwagen op school aankwam, mochten wij als eerste naar de Sint in de speelzaal. Daar stond een teletijdmachine die Kluspiet in elkaar had gezet met behulp van de ontwerpen die we een week eerder in onze schoen hadden gestopt. Met deze teletijdmachine kon Kluspiet ervoor zorgen dat onze cadeautjes in de klas kwamen. En dit lukte nog ook. Na het bezoek in de speelzaal gingen we terug naar de klas en daar stond de zak met cadeautjes. We kregen ook nog wat lekkere pepernoten. We hebben genoten van deze dag.

22 nov 2017 - strooipieten in de klas!
Preview foto Oei! Dat was even schrikken! Stonden daar ineens 3 pieten in de klas!

Maar ze hadden maar weinig tijd, ook om deze weken de schoentjes op school te vullen.

Daarom willen ze wel een tijdmachine hebben zodat het allemaal wat sneller gaat.

Gelukkig kregen we nu alvast een berg met strooigoed om lekker op te snoepen!


14 nov 2017 - workshop pinguins
Preview foto Vandaag hebben we een hele leuke workshop over een pinguindans gehad.

We hebben geleerd hoe pinguins bewegen en gaan nu nog heeeeeeeeel goed oefenen op onze pasjes voor de optocht.

We hebben er zin in!


13 nov 2017 - opening feestweek meneer Cor
Preview foto Op maandag hebben we de feestweek voor meneer Cor geopend met een kleine voorstelling in de grote gymzaal. En daar heeft meneer Cor een echt straatnaambordje gekregen!

 


13 nov 2017 - knutselen voor de feestweek
Preview foto Vandaag zijn we van start gegaan met het knutselen voor de feestweek.

Eerder hebben we al een mooie slinger gemaakt voor meneer Cor.

Nu maken we maskers en vissen voor onze optocht komende vrijdag.

We hebben het er maar druk mee......maar o zo leuk!!!

Bekijk ook de andere foto's in het fotoalbum.


29 sep 2017 - Bezoek bibliotheek
Preview foto Donderdag 21 september mochten we op bezoek bij de bibliotheek. We mochten meteen gezellig bij de leesstoel komen zitten. Daar hebben we gepraat over wat de kinderen al wisten over de bibliotheek en wat je er allemaal kunt vinden. Veel kinderen waren al eens in de bieb geweest en wisten al veel te vertellen. Daarna hebben we verschillende soorten boeken gezien. En waar kun je die boeken nu allemaal vinden. Om daar achter te komen, hebben we een rondleiding gekregen.

Boeken mag je lenen, maar hoe doe je dat nu? Dit hebben we zelf mogen ervaren, want een aantal kinderen mochten boeken lenen en inleveren bij de computer. We deden nog een spel (ren je rot), waarbij allerlei vragen werden gesteld over de informatie die we deze ochtend hadden gekregen. Van het spel werden we moe, want (voor 1 keer) mochten we rennen in de bieb. De ochtend werd daarom ook afgesloten met het voorlezen van een verhaal.


12 sep 2017 - De eerste 2 weken in groep 3B
De eerste 2 weken zitten er al weer op voor dit schooljaar. Wat hebben we in deze afgelopen twee weken allemaal gedaan? We zijn de eerste dag gestart met een kennismaking. Een kennismaking met elkaar en de juffen, maar ook met de vakken lezen, rekenen, schrijven, biologie, verkeer enz....

In groep 3 werken we met de methode veilig leren lezen. Hierbij leert ZOEM de bij ons alle letters. Tijdens deze lessen werken we in verschillende kernen. Bij elke kern starten we met een verhaal. We hebben afgelopen weken kennisgemaakt met de hoofdpersonen in deze verhalen. Opa, Kim, Sim en Gekkie de geit. Zij wonen aan een plein dat het Puddingboomplein heet. Hier staat een grote boom waar Opa vaak verhalen gaat vertellen aan Kim en Sim. Elke kern is er een nieuw verhaal.

In het fotoalbum zijn wat foto's te vinden van de afgelopen twee weken.